Biljana Marković uručila donaciju u Kneževu

U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog “Hemofarma” Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu.

Riječ je o donaciji Fondacije “Hemofarm” zahvaljujući kojoj je Dom zdravlja u Kneževu dobio dva savremena EKG aparata, stomatološku opremu i medicinske instrumente i materijle neophodne u svakodnevnoj praksi.

– Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija i ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako  bitna u svih sredinama, bez obzira na broj stanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira gdje ga zatekla – rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10.000 pacijenata.

Markovićeva je  istakla da su domovi zdravlja prva vrata na koja zakucaju građani koji imaju zdravstvene probleme.

– Baš zato je važno da iza ovih vrata dobiju najbolju moguću pomoć i njegu, a ovom donacijom upravo to pomažemo, jer cilj projekta jeste pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja  treba biti  jednaka i dostupna za sve – rekla je ona.

Fondacija “Hemofarm” je za nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ obezbijedila 42.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*