Biciklima krenuli na put ka Moskvi

Članovi Biciklističkog saveza “Jahorina” sa Pala Miroslav Klačar, Vuk Soković i Dražan Kusmuk krenuli su biciklima na put za Moskvu dug 2.800 kilometara da bi izrazili zahvalnost ruskom narodu za pomoć koju je pružao Srbima.

Klačar je rekao da će put trajati 18 dana i da dnevno planiraju da pređu oko 150 kilometara.

– Idemo kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Litvaniju, Letoniju i Rusiju. Planirano je da 23. jula stignemo u Moskvu u večernjim časovima. Tamo imamo organizovan doček – objasnio je Klačar, koji je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Prema njegovim riječima, do sada su imali slična putovanja do manastira Hilandar na Svetoj Gori u tri navrata, do Barija u Italiji, te do Rumunije i Češke.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović poželio je biciklistima da, pored fizičke spremnosti, imaju i psihičku stabilnost koja će im biti potrebna za ovakav avanturistički poduhvat.

– Riječ je o putu dugom oko 3.000 kilometara i moramo biti svjesni kakva ih sve iskušenja očekuju, a to i jeste suština puta – objasnio je Jugović, te ocijenio da je ovo izazov koji na simboličan način treba da pokaže jedinstvo srpskog i ruskog naroda.

Bicikliste Miroslava Klačara, Vuka Sokovića i Dražana Kusmuka, koji su na put krenuli ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila, ispratili su članovi porodica, prijatelji i građani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*