“Banja Vrućica” gradi modernu bolnicu

Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” Teslić uskoro počinje izgradnju moderne bolnice, a predviđeno je da u njoj budu angažovani vrhunski medicinski stručnjaci iz RS i inostranstva.

Planirano je da realizacija te investicije, vrijedne oko deset miliona maraka, počne krajem septembra ili početkom oktobra na prostoru sadašnjeg hotela “Krajina”. Bolnica “Hercegovina”, čija bi izgradnja trebalo da bude završena već iduće godine, prostiraće se na površini od oko 4.000 kvadratnih metara.

– Tu bismo izgradili dijagnostički centar sa svom potrebnom opremom za menadžerske preglede. Biće to, dakle, zdravstvena ustanova za sve koji su zauzeti i potrebni su im svi pregledi na jednom mjestu za kratko vrijeme – rekao je generalni direktor Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Dragan Bogdanić.

Ambicioznim planovima predviđena je i izgradnja operacionih sala za manje hirurške zahvate i estetsku hirurgiju, a buduće pacijente očekuju brojne povlastice.

– Predviđeno je da pacijenti budu u luksuznim apartmanima. To znači da će korisnicima na raspolaganju biti kvalitetna oprema i zdravstvena usluga, kao i dobar smještaj – pojasnio je Bogdanić.

Ovim projektom biće povećani smještajni kapaciteti za 50 do 70 mjesta u apartmanima i bolesničkim sobama. Prema Bogdanićevim riječima, ideja je da objekat bude koncipiran tako da potpuno čuva privatnost korisnika – od dolaska do smještaja u novosagrađenoj bolnici. Na ovaj način rukovodstvo “Banje Vrućice” želi da ide i ka korisnicima iz zapadne Evrope, odnosno pacijentima koji za to mogu da izdvoje novac, a da se pritom usluga ne vezuje za Fond zdravstvenog osiguranja RS.

– Biće to ekonomski samoodrživa zdravstvena ustanova – rekao je Bogdanić.

Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” je i proteklih godina realizovao niz velikih investicija, a osim bolnice u planu je i izgradnja restorana “Kiseljak” sa banket salom.

– Riječ je o investiciji od tri miliona maraka, ali se na početak radova čeka već tri godine zbog nerazumijevanja lokalne zajednice, odnosno nemogućnosti dobijanja dozvola – pojasnio je Bogdanić.

Podsjeća da su prošle godine kupili Etno-selo Usora, koje je ove godine dijelom rekonstruisano, a biće nastavljeni ti radovi.

* Pred otvaranjem je i naš dijagnostički centar u Tesliću, koji će imati porodičnu medicinu, specijalističke ambulante, stomatologiju i apoteku – rekao je Bogdanić.

On je istakao da je u planu i širenje poslovanja “Banje Vrućice” izvan Teslića, o čemu su već vođeni razgovori s akcionarima.

– U ovoj oblasti imamo šta da ponudimo i na drugim mjestima. Za sve ovo je potreban novac i moraćemo da iscrpimo svoje mogućnosti, a to će značiti da ćemo morati da dividendu svedemo na minimum ili da je određeni broj godina ne isplaćujemo, da bismo sve ovo mogli da završimo i da bi ova firma bila stabilna kao i do sada – rekao je Bogdanić. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*