Aleksandar Vučić šalje pomoć u Čelinac

Srbija će sa pet miliona evra pomoći 17 lokalnih zajednica u RS u realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata, a pomoć će stići i u Čelinac i biće iskorišćena za izgradnju novog mosta u centru grada.

Odluka o pomoći objelodanjena je poslije jučerašnjeg sastanka predsjednika RS i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića kojem su prisustvovale i premijerke Željka Cvijanović i Ana Brnabić.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković ističe da će donaciju iz Srbije iskoristiti za gradnju novog centralnog mosta nakon što je postojeći u poplavama pretrpio znatna oštećenja.

– Uveliko smo ušli u taj projekat i on je sa tehničke strane potpuno spreman i već je završeno idejno rješenje mosta. Dugo pregovaramo sa rukovodstvom RS, a ovo će nam biti dobra podrška u namjerama da napravimo nešto dobro u našoj opštini za sve građane – rekao je Zeljković.

Vučić je istakao da Srbija odobravanjem pomoći pokazuje da joj je Srbiji stalo do građana u RS.

– Želimo da što više ljudi ostane na svojim ognjištima i u Srbiji i RS. Zbog toga smo spremni da pomognemo rukovodstvu RS i našem narodu – poručio je Vučić i dodao da će dodatnih pola miliona evra biti izdvojeno i za program samozapošljavanja i razvoj preduzetništva mladih do 35 godina.

Dodik je zahvalio za pomoć i istakao da je to važan i novi segment Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama između RS i Srbije.

– Opštine su birane na osnovu potreba. Mi smo jedinstven narod i samo zajednički možemo da odbranimo naš identitet. Vjerujem da će u godinama i decenijama koje dolaze naša integracija biti još izraženija i snažnija, jer je to prirodno i ne zavisi od principa međunarodne zajednice koji se proklamuju ili se mijenjaju kako to odgovara nekim velikim silama – naglasio je Dodik i podsjetio da je Srbija i kada je bila pogođena poplavama pomogla obnavljanje škole u Doboj u i izgradnju nove u Šamcu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*