Župljanin vraćen u ćeliju u veoma lošem zdravstvenom stanju

Stojan Župljanin vraćen je u ćeliju nakon što je nekoliko dana proveo u bolnici pritvorske jedinice Haškog tribunala u Sheveningenu, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje veoma loše.

Župljanin je prošle sedmice prebačen u bolnicu nakon što je doživio drugi moždani udar. Njegov sin Mladen izjavio je za “Večernje novosti” da je Župljanin u izuzetno lošem stanju.

– Zbog neodgovarajućeg liječenja u proteklih mjesec između dva moždana udara zdravstveno stanje mu je ozbiljno narušeno. Sada mu konstantno varira pritisak, čas je vrlo nizak, a čas izrazito visok. Desna ruka mu je ukočena, i dalje teško govori, popucali su mu kapilari na čelu, dobio je neke fleke po licu i kosa mu se odjednom prorijedila – rekao je Mladen Župljanin.

Porodica sumnja da je Župljaninu više neodgovarajućih lijekova koje je primao mjesec prije drugog moždanog udara potpuno poremetilo kompletno zdravlje.

– Poslije prvog moždanog udara kada mu je zatvoreno oko tražio je da ide na CT, ali je pritvorski ljekar to odbijao i tvrdio da mu je oko napala neka bakterija. Davao mu je nekakavu mast da 25 dana maže oko i ništa nije vrijedilo. Moj otac je svakodnevno govorio da mu to ne pomaže, ali nije bilo koristi – kaže Mladen Župljanin.

On dodaje da je njegov otac prije povratka u đeliju dobio savjete kako da vježba ukočenu ruku i da svakodnevno u providnoj kesi dobija tablete za koje ne zna ni koje su, ni zbog čega ih koristi, a ne daju mu ni bilo kakva objašnjenja.

– On je bio zdrav čovjek, koji je redovno umjereno vježbao. Sada je u situaciji do još jedan moždani udar može da ga ubije.  Tražićemo garancije Vlade Srbije da ga puste na liječenje u u beograd – kaže Mladen Župljanin i dodaje da će porodica sljedeće sedmice posjetiti Stojana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*