Župljanin: Vojska najznačajniji faktor u stvaranju i odbrani RS

Potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS Slobodan Župljanin čestitao je danas Dan Vojske RS – 12. мaj, navodeći da je Vojska RS bila najznačajniji faktor u stvaranju i odbrani RS i srpskog naroda na ovim prostorima.

– Otadžbinsko-odbrambeni rat bio je borba za biološki opstanak srpskog naroda na svojim vjekovnim ognjištima, a u toj borbi nemjerljiv doprinos dala je Vojska RS, koja je jedan od najprepoznatljivijih simbola identiteta srpskog naroda“, naveo je Župljanin u čestitki demobilisanim borcima Vojske RS i pripadnicima Trećeg pješadijskog /RS/ puka.

On je istakao da dan formiranja Vojske RS treba da bude upisan zlatnim slovima u istoriji srpskog naroda, jer je to dan kada je donesena istorijska odluka koja je stvorila pretpostavke za odbranu i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, saopšteno je iz Oragnizacije starješina Vojske RS.

– Sloboda je vjekovna težnja srpskog naroda, a nje ne bi bilo bez Vojske RS, koja je izvojevala brojne briljantne pobjede nad značajno nadmoćnijim protivnikom – rekao je Župljanin, koji je i savjetnik predsjednika RS i istaknuti član SP-a.

On je naglasio da je ovo dan kada se treba prisjetiti onih koji su u temelje RS ugradili svoje živote, krv i dijelove tijela, istakavši da je to ulog koji nikada ne smije biti zaboravljen i o kojem treba učiti nove generacije kod kojih mora biti razvijan patriotizam i ljubav prema svom narodu kako crne stranice istorije više nikada ne bi bile ponovljene.

– Volimo RS, razvijajmo je i jačajmo je na opšteprihvaćenim i univerzalnim principima demokratskog razvoja i ne dozvolimo da o našoj sudbini odlučuju oni kojima je osnovni cilj nestanak RS. Naš zavjet mora biti stabilna, demokratska, sigurna i slobodna RS – poručio je Župljanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*