Župljanin u Beogradu sa vojnim zvaničnicima Srbije

Delegacija Organizacije starješina Vojske RS razgovarala je danas u Beogradu sa predstavnicima Ministarstva odbrane i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem o mogućnostima saradnje u različitim oblastima i rješavanju stambenih pitanja pripadnika 30. Kadrovskog centra bivše JNA.

Potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS Slobodan Župljanin rekao je da je na sastanku bilo riječi o mogućnostima institucionalne saradnje i čuvanju izvornih tradicija narodnooslobodilačkih ratova i patriotizma.

– Razgovarali smo i o pitanjima koja se tiču ukupnih odnosa između Ministarstva odbrane Srbije i Organizacije starješina Vojske RS. Dobili smo uvjeravanja da je naša organizacija odličan partner i da nam Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srbije i RS ostavlja prostora da tu saradnju aktuelizujemo i intenziviramo – naveo je Župljanin.

On je rekao da je general Mojsilović pozvao mlade iz RS da se prijave na konkurs za upis u Vojnu akademiju u Srbiji, te da su na sastanku razmijenjene informacije u oblasti bezbjednosti.

Delegaciju Organizacije starješina Vojske RS predvodio je predsjednik Milovan Milutinović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*