Župljanin: Ne idem po tuđe mišljenje, kod mene nema „neka prenoći“

Očekujem ono što očekuje većina građana Kotor Varoša, a to je promjena lokalne vlasti, jer smo kroz rad na terenu vidjeli da su građani apsolutno nezadovoljni načinom vladavine aktuelne lokalne vlasti, kaže funkcioner Socijalističke partije i kandidat stranaka vladajuće koalicije sa republičkog nivoa za načelnika Kotor Varoša Slobodan Župljanin.

On ističe da optimizam temelji isključivo na bazi razgovora sa građanima koji su vođeni proteklih mjeseci.

– Neposredni razgovori sa građanima u malim grupama u skladu sa epidemiološkom situacijom su okosnica moje kampanje – kaže Župljanin.

Na čemu ćete još bazirati kampanju?

ŽUPLJANIN: Zajedno sa svojim timom želim da objasnim građanima sve prednosti našeg dolaska na vlast. Kotor Varoš je jedina opština u široj banjalučkoj regiji koja nije u zajednici opština vladajuće koalicije koje idu utabanim stazama razvoja. Kotorvarošani su na opštim izborima 2018. godine pokazali da vjeruju republičkoj vlasti i strankama vladajuće koalicije i siguran sam da će to potvrditi i 15. novembra.

Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za druge kandidate?

ŽUPLJANIN: Zato što sam kroz dosadašnji rad pokazao da umijem da se bavim ozbiljnim poslovima i da kreiram projekte koji će Kotor Varoš učiniti drugačijim, boljim i ljepšim, kakav zaslužuju svi njegovi stanovnici. Siguran sam da će građani prepoznati da mogu da donesem prave projekte, jer imam dobru saradnju kako sa republičkim, tako i sa vlastima u Srbiji. Pored toga, kod mene nema “nek prenoći” ili “sačekajte da odem po mišljenje”, jer ja ne idem nigdje po mišljenje.

Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

ŽUPLJANIN: Mi ćemo dobiti podršku birača, a prvi potez će biti revizija ukupnog stanja s ciljem da vidimo do koje mjere nas je zaglibila aktuelna vlast. Nakon detaljne analize ćemo krenuti u saniranje stanja.

MUP RS podnio je krivičnu prijavu protiv aktuelnog načelnika i Vašeg protivkandidata Zdenka Sakana. Kako to komentarišete?

ŽUPLJANIN: Svako treba da radi svoj posao. Imam puno povjerenje u MUP RS, koji ima pravo i obavezu da istražuje eventualne nepravilnosti u radu bilo koga. Ne treba oko toga praviti nikakav poseban pritisak, treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao.

Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

ŽUPLJANIN: Garantujem timom ljudi koji sam okupio, znanjem, sposobnostima i vještinama kojima raspolažem, svojim radnim iskustvom, čašću, obrazom i resursima koji će stajati iza mene. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*