Župljanin: Moguća saradnja sa SDS-om, ne i sa PDP-om

Kandidat opozicionog bloka za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin izrazio je spremnost da poslije izbora u skupštinskoj većini budu uključene i druge partije uključujući i SDS, ali ne i PDP. 

Podsjetivši da ankete pokazuju da on vodi u trci za načelnika opštine, a da će stranke koje ga podržavaju – SP, SNSD, DNS, US, NDP i PUP- imati stabilnu skupštinsku većinu, Župljanin je naveo da je spreman da za dobrobit građana većina uključi i partije koje su trenutno na drugoj strani.

– Za mene kao budućeg načelnika opštine Kotor Varoš je prihvatljiva ideja da SDS bude dio nove proširene skupštinske većine u Kotor Varošu. Oni su i prije bili u vlasti sa SNSD-om od 2008. do 2014. i sa SP-om od 2016. do 2018. godine. Bićemo spremni razgovarati i sa drugim partijama koje uspiju da uđu u parlament, osim sa PDP-om. PDP će nakon ovih izbora sigurno biti u opoziciji i sa njima ne želim ni da pregovaram. Njihovo rukovodstvo je to zaslužilo, a građani će im na predstojećim izborima i sami dati crveni karton – rekao je Slobodan Župljanin među pristalicama u Maslovarama.

On je dodao da su među članovima SDS-a imaju i koji su bili njegovi borci i sa kojima je učestvovao u stvaranju RS.

– Oni podržavaju moju kandidaturu tako da ću prema tim ljudima imati posebnu obavezu bez obzira da li SDS bude učestvovao u vlasti nakon izbora – istakao je Župljanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*