Župljanin: Jačanje patriotizma misija starješina

Izborna skupština Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS Kotor Varoš biće održana sutra u kotorvaroškom Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla”.

Na izbornoj skupštini biće izabran predsjednik i potpredsjednik skupštine, radno predsjedništvo, predsjednik predsjedništva Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS Kotor Varoš i njegov zamjenik.

– Naše aktivnosti usmjerene su na jačanje svijesti i patriotizma i očuvanje ugleda i časti srpskog naroda, njegovih vojski, a time i Vojske RS kao nosioca njenog stvaranja – istakao je potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS Slobodan Župljanin i pozvao oficire i podoficire Vojske RS sa područja Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca da prisustvuju izbornoj skupštini, navodeći da će to biti prilika da utvrde ciljeve i akcioni plan djelovanja pod motom “Čast je služiti otadžbini”.

Riječ je o nestranačkoj i nevladinoj organizaciji osnovanoj u aprilu ove godine, čije su aktivnosti usmjerene prioritetno na očuvanje rezultata proteklog otadžbinskog rata i RS kao najveće slobodarske tekovine od svih oblika ugrožavanja.

Početak izborne skupštine Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS Kotor Varoš zakazan je za 17 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*