Župljanin i Sakan izjednačeni, SNSD najjača stranka

SNSD ima najveću podršku građana Kotor Varoša, dok su kandidati za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima Slobodan Župljanin i Zdenko Sakan poravnati nešto manje od dva mjeseca uoči odluke birača. 

Pokazali su to rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je telefonskim putem provela agencija “GSM communications”. Istraživanje je obavljeno u proteklih 15 dana, a u njemu je učestvovalo 1.000 građana Kotor Varoša.

Od ukupnog broja ispitanih 57 odsto ih se izjasnilo da planiraju izaći na lokalne izbore, dok 43 odsto građana ne planira iskoristiti svoje biračko pravo.

Rezultati istraživanja pokazuju da će 20,5 odsto ispitanih građana povjerenje pokloniti SNSD-u, dok će 18,3 odsto glasati za SDS. PDP podržava 17,8 odsto, SP 12,7, DNS 6,3, dok je Ujedinjena Srpska na 4,8 odsto. Iznenađenje su NDP i PUP koji udruženi u Pokret za Kotor Varoš imaju podršku 4,1 odsto ispitanika, dok bi krah mogao doživjeti Demos sa samo 3,6 odsto podrške.

Među partijama sa sjedištem u FBiH, SDA ima 5,7 odsto, HDZ tri procenata, dok sve ostale partije imaju 3,2 odsto podrške i za sada su bez šansi za ulazak u kotorvaroški parlament.

Kada je riječ o trci za načelnika opštine Kotorvarošani su za sada podjeljeni između aktuelnog načelnika Zdenka Sakana koga podržavaju PDP i SDS i Slobodana Župljanina iza čije kandidature stoje SP, SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, NDP i PUP. Rezultati istraživanja pokazuju da Sakan i Župljanin imaju po 36 odsto podrške ispitanih, dok je Nemanja Panić iz Demosa na 0,6 odsto. Kandidati će tražiti prostor za pobjedu među 18,4 odsto građana koji su se izjasnili da će još razmisliti o tome kome će dati glas, dok 9,4 odsto građana nije ni za jednog od ponuđenih kandidata.

Rezultati istraživanja pokazuju da 55 odsto građana nije zadovoljno radom aktuelnog načelnika Sakana, dok 21 odsto njih smatra da se radilo, ali je moglo i više i bolje. Radom načelnika zadovoljno je 24 odsto ispitanika.

Građani Kotor Varoša su kao najveće probleme izdvojili niske plate, nedostatak stručnog kadra i odlazak mladih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*