Župljanin: Dačić obećao da će Srbija finasirati projekat u Kotor Varošu

Kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin informisao je članove svog izbornog štaba i koalicione partnere da je predsjednik Narodne skupštine i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izrazio spremnost Srbije da u Kotor Varošu finansira realizaciju jednog projekta kao što je učinjeno u mnogim drugim lokalnim zajednicama u RS.

– Od Dačića sam dobio čvrsto obećanje da će Narodna skupština i Vlada Srbije nastaviti ekonomski da pomažu RS, a nakon lokalnih izbora i promjene vlasti u Kotor Varošu pomoć će biti usmjerena i u našu opštinu, jer je zbog aktuelne vlasti Kotor Varoš jedna od rijetkih opština koja do sada nije dobila ništa – naglasio je Župljanin.

Izborni štab je apelovao na građane da se ne osvrću na zloćudne medijske manipulacije na pojedinim lokalnim portalima u pogledu podrške DNS-a Župljaninu.

– Opštinski odbor DNS-a Kotor Varoš i dalje je član koalicije koja podržava Župljanina. Koalicija šest stranaka je u punom kapacitetu – saopštio je Izborni štab. 

Izborni štab i Župljanin su još jednom pozvali sve političke subjekte da budu dostojanstveni na dan izbora i da se svi pridržavaju pravila izbornog procesa.

– Župljanin očekuje da izbori prođu u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi, a građane poziva da obavezno izađu na izbore i ostvare svoja glasačka prava i time daju jači legitimnost novoj vlasti – navedeno je u saopštenju. 

Župljanina osim matičnog SP-a podržavaju SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, te NDP i Partija ujedinjenih penzionera koji čine koaliciju Pokret za Kotor Varoš. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*