Župljanin: Borci platili visoku cijenu za RS da bi ćutali

Potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS Slobodan Župljanin rekao je da ta organizacija ima za cilj da objedini sve patriotske snage u RS i da je očuvaju od napada koji su posljednjih godina snažno izraženi iz Sarajeva i od međunarodne zajednice.

– O RS se nećemo pogađati, jer smo za nju dali mnoge živote, dijelove naših tijela i našu krv. Time ne može niko da trguje. Isuviše je visoka cijena koju su borci platili za RS da bi ćutali. Ne spremamo se ni za kakav rat i nećemo i ne smijemo dozvoliti da nas neko tako kvalifikuje. Ali ne možemo da ne primijetimo sve one koji nam prijete ratom. Ako neko kaže da će 100.000 ljudi iz Armije RBiH organizovati i povesti na Banjaluku, ne možemo to da prećutimo – rekao je Župljanin i podsjetio da Organizacija starješina Vojske RS nije politička, niti stranačka i da ih interesuje razvojni put RS i uloga i mjesto boraca i starješina.

On se založio za saradnju sa Boračkom organizacijom RS, jer su je borci i stvarali, ali je podsjetio da dio rukovodstva Boračke orgnizacije nije u saglasnosti sa Organizacijom starješina.

– Mi smo im ponudili saradnju i da zajedno djelujemo, a sigurno je i da ćemo djelovati. Mi smo važan dio boračke populacije i mi smo stvarali Boračku organizaciju. Naš interes nije njeno rušenje, već da se vrati u okvir zbog čega je i osnovana i da zajedno branimo RS – rekao je Župljanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*