Zgrada stare škole u Kotor Varošu odlazi u istoriju i prašinu

Objekat stare škole u Kotor Varošu koji se nalazi uz zgradu opštinske uprave uskoro bi trebalo da bude srušen, a taj posao obaviće kotorvaroško preduzeće “Dekol” koje je na tenderu izabrano za najpovoljnijeg ponuđača.

“Dekol” će taj posao naplatiti 22.530 KM, a dodijeljen mu je naknadno nakon što preduzeće “Petrović” iz Kotor Varoša, čija je ponuda vrijedna 22.507 maraka prvobitno izabrana za najpovoljniju, nije u datom roku dostavilo licencu koja je bila uslov za potpisivanje ugovora. Riječ je o licenci za obavljanje poslova visokogradnje koju izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS. Zbog toga je izmjenjena odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i posao je povjeren “Dekolu”.

U preduzeću “Dekol” su istakli da bi u toku od nekoliko dana trebali krenuti sa rušenjem objekta i da će početak i dinamika radova zavisiti od vremenskih prilika.

Zgrada stare škole jedan je od nekoliko objekata koji zbog dotrajalosti i devastacije ne mogu biti sanirani, a već godinama narušavaju izgled centralne ulice u Kotor Varošu. Zbog toga je donesena odluka da budu srušeni, ali su u većini slučajeva taj posao spriječili ili odužili neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Poslije rušenja objekta stare škole i zgrade opštinske uprave, nakon što iza nje bude sagrađena nova, planirano je da na toj lokaciji bude uređen centralni gradski trg.

Novac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave obezbijeđen je nedavnim zaduženjem opštine Kotor Varoš u iznosu od pet miliona KM. Oko polovine tog iznosa utrošeno je za otplatu duga na osnovu prve emisije obveznica, dok je druga polovina rezervisana za izgradnju nove zgrade opštinske uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*