Zgrada opštinske uprave Kotor Varoš “niče” iz zemlje

Građevinski radnici okončali su danas podložno betoniranje na gradilištu nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš.

Od postavljanja kamena temeljca trajali su zemljani radovi, odnosno iskopi temelja, a danas su na gradilište stigli i prvi mikseri sa betonom.

– Prvi dani na gradilištu protekli su u obavljanju pripremnih i zemljanih radova, a sada je na red došla i prva betonaža. I to je uspješno obavljeno i idemo dalje po planu i projektu. Radovi na novoj zgradi počeli su već prvog dana kada je položen kamen temeljac i od tada napreduju predviđenom dinamikom – rekli su za “Moj Kotor Varoš” u građevinskom preduzeću “Građus” kojem je povjerena izgradnja nove zgrade lokalne uprave.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su 23. septembra kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Rok za izgradnju zgrade je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen. Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a nova će biti izgrađena pored nje, dok će u suterenu biti novi gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*