Žene treba da probiju “stakleni plafon”, srećan 8. mart

Međunarodni dan žena – 8. mart je dan posvećen ženama, a praznik je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Opšti utisak je da je položaj žena u RS iz godine u godinu bolji, a prema podacima Sindikata uprave RS one čine većinu zaposlenih u javnoj upravi sa 60 odsto.

Direktorica Džender centra RS Mirjana Lukač rekla je da je to respektabilan broj i signal da nastave da rade na unapređenju položaja žena u javnoj upravi.

– Veoma malo žena je na rukovodećim položajima i susreću se sa mnogim problemima. I kod njih je prisutan “stakleni plafon” da ga u jednom trenutku u napredovanju u karijeri ne mogu prevazići i da su generalno muškarci na rukovodećim položajima i u mnogim drugim segmentima u javnoj upravi na boljim pozicijama i pozicijama moći – rekla je Lukačeva.

U nadi da će i taj stereotip biti srušen “Moj Kotor Varoš” pripadnicama nježnijeg pola želi da na ovaj praznik uživaju u sreći, da im ljubav bude saputnik najveći, da im sve lijepo kroz život šparta i ne samo ovog, već svakog 8. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*