Željka Cvijanović uručila nagrade “Sporteku” i “Sim tehniku”

Tvornica obuće “Sportek” i preduzeće koje se bavi obradom metala “Sim tehnik” iz Kotor Varoša dobili su danas priznanja za doprinos očuvanju finansijske stabilnosti RS.

Plakete preduzećima uručene su na panelu “Zajedno za jaču Srpsku” koji su u Banjaluci organizovali Vlada i Unija udruženja poslodavaca RS. Dodjela plaketa predstavlja početak tradicionalnog nagrađivanja kompanija koje redovnim plaćanjem poreza i doprinosa značajno doprinose boljitku RS. Organizatori panela su istakli da su pri izboru nagrađenih preduzeća uzeli u obzir ukupan zbir svih direktnih poreza i doprinosa i regionalnu i gransku zastupljenost, a glavni uslov je da nisu imala poreskih dugovanja.

“Sportek” je nagrađen u oblasti obućarske i tekstilne industrije, dok je “Sim tehniku” priznanje pripalo u kategoriji metalske i elektroindustrije.

Nagrade je uručila premijerka RS Željka Cvijanović koja je rekla da Vlada i socijalni partneri treba zajedno da rade na jačanju RS i da su u tome važna razvojna karika poslodavci i poslovna zajednica.

– Postigli smo dobre rezultate i ne bismo to mogli bez otvorenog i iskrenog dijaloga sa poslovnom zajednicom u RS – rekla je Cvijanovićeva i dodala da je otvoren prostor za još intenzivniju komunikaciju Vlade i poslovne zajednice.

Nagrade su dobili i “M:tel”, GP “Krajina” Banjaluka, NLB banka, “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica i druga uspješna preduzeća koja redovno izmiruju obaveze prema državi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*