Zazvonilo posljednje zvono za staru školu u Kotor Varošu

Radnici kotorvaroškog preduzeća “Dekol” počeli su jutros sa rušenjem dotrajalog objekta stare škole u Kotor Varošu koji se nalazi uz zgradu opštinske uprave.

“Dekol” je na tenderu izabran za najpovoljnijeg ponuđača, a uklanjanje objekta naplatiće 22.530 KM. U preduzeću “Dekol” su istakli da će dinamika radova zavisiti od vremenskih prilika s obzirom da još nije počela građevinska sezona.

Zgrada stare škole jedan je od nekoliko objekata koji zbog dotrajalosti i devastacije ne mogu biti sanirani, a već godinama narušavaju izgled centralne ulice u Kotor Varošu. Zbog toga je donesena odluka da budu srušeni, ali su u većini slučajeva taj posao spriječili ili odužili neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Poslije rušenja objekta stare škole i zgrade opštinske uprave, nakon što iza nje bude sagrađena nova, planirano je da na toj lokaciji bude uređen centralni gradski trg.

Novac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave obezbijeđen je nedavnim zaduženjem opštine Kotor Varoš u iznosu od pet miliona KM. Oko polovine tog iznosa utrošeno je za otplatu duga na osnovu prve emisije obveznica, dok je druga polovina rezervisana za izgradnju nove zgrade opštinske uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*