Završena sanacija Doma zdravlja, sve obavljeno po planu i u roku

Sanacija objekta Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš uspješno je privredena kraju, a to je danas konstatovala i Komisija za prijem objekta koja je obišla zgradu i pregledala obavljene radove.

Komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, opštine Kotor Varoš i Doma zdravlja utvrdila je da je sve proteklo po planu, da je objekat urađen po projektu, da su radovi završeni u roku i na visokom nivou kvaliteta i prema opisu koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

Sanacija je podrazumijevala izvođenje niza građevinskih radova. Zamijenjena je krovna konstrukcija i krovni pokrivač, fasadna stolarija, urađena nova termo-fasada i fasada i sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje.

Ovo je prva ozbiljna sanacija Doma zdravlja nakon 40 godina, poslije koje će biti stvoreni bolji uslovi za rad osoblja i liječenje pacijenata. Ugovor za sanaciju vrijedan je 354.693 KM, a dio je projekta “Jačanje zdravstvenog sektora” koji je finansiran iz kredita Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope uz učešće opštine od 30 odsto.

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić kaže da je veoma zadovoljan obavljenim radovima.

– Najvažnije je da je kvalitet radova na najvišem nivou i da nije bilo probijanja ugovorene cijene i rokova. Sve je teklo po planu iako je bio kratak period za sanaciju i zimski period jer je sve dobrom organizacijom privedeno kraju. Takođe sam zadovoljan što se sanacija nije odrazila na rad Doma zdravlja i pružanje usluga pacijentima koje sada očekuju još bolji uslovi za liječenje – rekao je Bibić za MKV.

Uporedo sa sanacijom dijela starog objekta počela je izgradnja novog bloka Doma zdravlja u kojem će biti Hitna pomoć i ambulante porodične medicine. Vrijednost projekta je milion KM, a novac je donirala Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana. Novi objekat imaće površinu od 850 metara kvadratnih i biće opremljen savremenom opremom i namještajem, a rok za završetak radova je decembar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*