Završena izrada kućica za prvi “Mrazograd”

Deset kućica napravljeno je za prvu novogodišnju manifestaciju “Mrazograd” u Kotor Varošu i tokom vikenda ili najkasnije biće postavljene na gradskom trgu.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš Predrag Tešić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da će kućice nositi nazive po deset kotorvaroških mjesnih zajednica – Kotor Varoš, Maslovare, Vrbanjci, Liplje, Kruševo Brdo, Šiprage, Grabovica, Obodnik, Vagani i Zabrđe.

Agencija za lokalni ekonomski razvoj raspisala oglas za iznajmljivanje izložbeno-prodajnih kućica koje će biti postavljenje za vrijeme trajanja manifestacije “Mrazograd”. Prijave za kućice traju do 8. decembra, a cijena zakupa je 200 KM.

– Štandove mogu koristiti fizička lica i preduzetnici. Kućicu mogu dobiti lica koja u svom asortimanu imaju proizvode prilagođene za ovakve prilike kao što su dječije igračke, suveniri i drugi proizvodi ručne izrade, prehrambeni proizvodi u adekvatnim pakovanjima sa neophodnim pretpostavkama upotrebljivosti proizvoda za prehrambene svrhe. Korisnici kućice ne mogu izlagati i vršiti prodaju bilo kog proizvoda koji svojim izgledom ili porukama može izazvati negativne reakcije posjetilaca “Mrazograda”. Jedan od uslova je da korisnici kućica ne mogu vršiti nikakve izmjene u njihovom izgledu i da su dužni da nadoknade štetu za sve vrste oštećenja koja nastanu kao posljedica neadekvatnog korištenja. Korisnici kućica su dužni da sedam dana prije početka “Mrazograda” uplate naknadu. Konačan izbor izlagača biće obavljen na osnovu programa kojeg će dostaviti podnosioci zahtjeva i vremena prijema zahtijeva – pojasnio je Tešić.

“Mrazograd” će biti održan od 15. decembra 2017. do 15. januara 2018. godine na gradskom trgu u Kotor Varošu. Kotorvarošani će po prvi put imati priliku da u svom gradu uživaju u zimskoj čaroliji i da u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika budu dio nove manifestacije “Mrazograd”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*