Završen veliki posao, u temelju opštinske zgrade 330 kubika betona i 40 tona željeza

Najobimniji i najvažniji betonski radovi završeni su danas na gradilištu zgrade opštinske uprave Kotor Varoš.

Građevinci su završili temeljnu ploču, a o obimu radova svjedoči da je ona debela 60 centimetara, te da je u nju ugrađeno više od 330 metara kubnih betona i oko 40 tona armature.

Slavko Đukić, direktor i vlasnik kotorvaroškog preduzeća “Građus”, koje je glavni izvođač radova, rekoa je za “Moj Kotor Varoš” da se dinamički plan i rokovi poštuju u potpunosti.

– Zadovoljni smo urađenim do sada. Zahvalan sam investitoru, odnosno  načelniku opštine i njegovom zamjeniku na podršci i saradnji, a posebno partnerima u ovom projektu, radnicima preduzeća “Akropolis” koji iskazuju potpunu profesionalnost u radu – istakao je Đukić.

Predaha na gradilištu nema, a sljedeća važna faza rada je izgradnja nosive ploče iznad suterena koja je planirana za polovinu novembra.

– U međuvremenu će se raditi na podizanju zidova suterena, vanjskoj izolaciji suterenskih zidova i zatrpavanju podzemnog dijela objekta – precizirao je Đukić.

Da radovi napreduju po planu i uz visok kvalitet danas su se uvjerili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović koji su posjetili gradilište. Sakan i Trivunović pokazali su se i kao dobri domaćini počastivši ručkom radnike na gradilištu.

Kamen temeljac za zgradu lokalne uprave položen je 23. septembra. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM. Rok za izgradnju zgrade je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*