Zatraženo povećanje plate opštinarima

Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS pozvao je gradonačelnike i načelnike opština da sa predsjednicima sindikalnih organizacija pristupe pregovorima o utvrđivanju cijene rada za ovu godinu kojom će biti povećane plate u jedinicima lokalne samouprave za najmanje deset odsto.

Iz Saveza sindikata RS je saopšteno da u martu ističe posebni kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi.

– Predstavnici Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi su više puta i na vrijeme na sastancima ponovili da je neophodno da do kraja februara bude zaključen novi posebni kolektivni ugovor ili da postojeći, kojim se uređuju prava, obaveze i odgovornosti svih zaposlenih, bude produžen na godinu dana – naglašeno je u saopštenju.

Iz Saveza sindikata ističu da je to bio jedan od zahtjeva i na posljednjem sastanku sa ministrom i pomoćnikom ministra uprave i lokalne samouprave RS, te da se od nadležnih zahtijeva i da najniža cijena rada za zaposlene u oblasti lokalne samouprave bude povećana za najmanje deset odsto.

– Predstavnicima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi je nakon sastanka rečeno da će zahtjevi ovog sindikata biti upućeni Vladi na razmatranje – ističe se u saopštenju.

Iz Saveza sindikata podsjećaju da je inicijativu Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi, uz preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da razmotre mogućnost povećanja plata za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave putem povećanja cijene rada, podržalo i Predsjedništvo Saveza opština i gradova RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*