Zaraženi Kotorvarošanin prebačen u bolnicu, u toku provjera kontakata

Kotorvarošanin za kojeg je testiranjem potvrđeno da je pozitivan na virus korona prebačen je u Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci gdje će biti praćeno njegovo zdravstveno stanje, rečeno je za „Moj Kotor Varoš“ u kotorvaroškom Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“.

Prema prvim nalazima, pacijent je dobrog zdravstvenog stanja i ima srednju kliničku sliku. U Domu zdravlja su istakli da se članovi njegove porodice nalaze u kućnoj izolaciji, te da će biti podvrgnuti testiranju kako bi bilo utvrđeno da li su pozitivni na virus korona.

– Od kada je potvrđeno da je ovo lice pozitivno na virus korona radimo na identifikaciji svih njegovih kontakata kojima će biti izdata rješenja za kućnu izolaciju. Glavni fokus je na njegovim radnim kolegama, Svi se nalaze u kućnoj izolaciji – pojasnili su u kotorvaroškom Domu zdravlja.

Prvi Kotorvarošanin koji je pozitivan na virus korona zaposlen je u kotorvaroškom preduzeću „Mehaničke konstrukcije“. U pogonima i drugim prostorijama ovog preduzeća juče je obavljena dezinfekcija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*