Zabranjen rad škola, kafića i frizerskih salona

Rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, frizerskim salonima, bazenima, velnes centrima, skijalištima i trgovačkim centrima biće zabranjen na sedam dana, rekla je ministar trgovine i turizma RS Suzana Gašić nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, sve osnovne i srednje škole i fakulteti u RS biće zatvoreni na sedam dana i prelaze na režim nastave na daljinu. 

Gašićeva je dodala da se zabranjuje i rad ustanovama kulture i priređivačima igara na sreću, osim onlajn priređivačima. Što se tiče trgovačkih centara, Gašićeva je pojasnila da je riječ o trgovačkim centrima u kojima ima više trgovina.

– Cilj je da se smanji koncentracija i zadržavanje ljudi na jednom mjestu – naglasila je Gašićeva i još jednom pozvala građane da poštuju mjere suzbijanja virusa korona.

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da će sve osnovne i srednje škole biti zatvorene na sedam dana i pojasnila da će se u ovom periodu preći na onlajn nastavu.

– Zbog pogoršane epidemiološke situacije u RS svi učenici od ponedjeljka prelaze na onlajn nastavu u narednih sedam dana – rekla je Trivićeva. 

Nastavu učenici mogu pratiti na programu RTRS-u. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*