Za uređenje igrališta u Kotor Varošu i Grabovici, zbrinjavanje pasa i škole muzike i jezika 14.400 KM

Omladinska banka će u naredna četiri mjeseca finansirati realizaciju šest projekta neformalnih grupa mladih sa područja opštine Kotor Varoš čija je ukupna vrijednost 14.400 KM.

Riječ je o projektima koji će direktno ili idirektno uticati na poboljšavanje položaja mladih, a biće realizovani u gradskom području i u mjesnim zajednicama.

Koordinator programa Fondacije “Mozaik” Sanja Kojić istakla je da su oni obazbijedili 8.950, a opština Kotor Varoš 5.450 KM, dok su neformalne grupe mladih pribavile dodatna sredstva mobilizacijom lokalnih resursa.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da se realizacijom ovih projekata nastavlja uspješna saradnja sa Omladinskom bankom.

– Realizacijom projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku – istakao je Sakan.

U Mjesnoj zajednici Kotor Varoš planirana je realizacija projekta “Uređenje igrališta Radničkog univerziteta”, koji obuhvata zamjenu reflektora i postavljanje novih tribina.

Na igralištu pored Osnovne škole “Sveti Sava” u Kotor Varošu biće postavljeni solarni reflektori i uređene zelene površine u okviru projekta “Zasijajmo punim plućima”. U Mjesnoj zajednici Grabovica biće realizovan projekat “Proljećno osvježenje”, u okviru kojeg će biti postavljene košarkaške table, nove tribine i zaštitne mreže iza golova na igralištu pored osnovne škole.

“Edukacijom do zdravlja ljudi i manje napuštenih pasa” je projekat koji je usmjeren na riješavanje problema napuštenih pasa.

– Tokom tri mjeseca trajanja projekta organizovaćemo besplatne veterinarske preglede za sve pse na Gradskom trgu i igraonice sa ciljem podizanja svijesti o brizi i odgovornosti te sigurnije interakcije sa psima, a izvršićemo i sterilizaciju šest uličnih pasa – rekla je voditelj projekta Svjetlana Trifunović.

“Gitara i ozvučenje za pokretanje škole gitare” naziv je projekta u okviru kojeg će biti otvorena škola gitare zbog sve većeg interesovanja mladih, a u okviru projekta “Vrijediš koliko jezika govoriš” u mjesnoj zajednici Vrbanjci biće organizovan tromjesečni kurs italijanskog jezika.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*