Za puteve obezbijeđeno 400.000 KM

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je danas godišnji plan utroška namjenskih sredstava ostvarenih na osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata za 2020. godinu u iznosu od 500.000 KM, a većina tog iznosa biće usmjerena za održavanje puteva. 

Planirano je da 400.000 KM bude utrošeno na održavanje puteva, dok će preostalih 100.000 KM biti izdvojeno za sanaciju puta na Ravnom stolu, odvodnju površinskih voda sa puteva, izgradnju vodovoda u mjesnim zajednicama Vagani i Zabrđe i održavanje zaštićenog područja – spomenik prirode “Žuta Bukva”.

Skupština je usvojila izvještaj o stanju i održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine u toku 2019. godine.

Odbornici su usvojili i odluku o načinu i uslovima javne prodaje putem licitacije deset parcela u katastarskim opštinama Kotor Varoš i Maslovare.

Usvojeni su programi rada Centra za socijalni rad i Centar za kulturu, sport i informisanje za tekuću godinu, te izvještaji o radu tih ustanova sa finansijskim pokazateljima za 2019. godinu, kao i izvještaji o radu opštinske Boračke organizacije i Civilne zaštite.

Podršku je dobio i izvještaj o radu preduzeća „DEP-OT“ Banjaluka i Pravobranilaštva RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*