Za projekte milioni, Tepić direktor, sportu 90.000 KM

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila na današnjoj vanrednoj sjednici plan kapitalnih investicija kojim je predvođena realizacija 89 infrastrukturnih projekata u vrijednosti 6,46 miliona KM.

Odbornici su usvojili i plan kapitalnih investicija za period od 2020. do 2024. godine koji je predviđeno da bude realizovano 255 projekata.

– Riječ je o projektima koji se odnose na rješavanje problema putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine, a usklađena su sa opštinskim budžetom i kreditnim zaduženjem – istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Za 11 sportskih kolektiva u ovoj godini iz budžeta opštine je izdvojeno 90.000 KM, kao i dodatnih 39.800 KM za korištenje sportske dvorane i fiskulturne sale u svrhu treninga i odigravanja takmičarskih utakmica.

Za direktora vrtića „Larisa Šugić“ imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti Mladen Tepić. Odbornici su usvojili i prijedlog odluke o zaštiti izvorišta vode za javno vodosnabdijevanje izvorišta „Bijelo polje“.

Skupština opštine je dala punu podršku načelniku opštine i opštinskom Štabu za vanredne situacije u preduzimanju svih mjera neophodnih za suzbijanje virusa korona. Takođe je pozvala građane da se pridržavaju naredbi i preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo RS, te opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Odbornici su se stavili na raspolaganje opštinskom Štabu za vanredne situacije u pogledu pružanja svih vrsta pomoći građanima opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*