Vuk na nišanu dama u Kotor Varošu

Svečanom večerom na planini Borja sinoć je počelo sedmo izadne međunarodne manifestacije “Damski lov na vuka” koja je okupila žene lovce iz RS i inostranstva. 

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da je “Damski lov na vuka” jedinstvena manifestacija koja svake godine okuplja žene lovce u kotorvaroškim lovištima.

– Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru “Damskog lova za vuka”, a istovremeno ih upoznajemo sa divljači koju imamo i raznolikošću terena. Cilj je da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine – rekao je Minić.
Predsjednik Lovačkog udruženja “Jelovka” iz Maslovara Slobodan Župljanin naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

– U goste su nam stigle žene lovci iz Slovačke, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Novog Grada i drugih gradova iz RS – istakao je Župljanin.

Martina Lavdisova iz Slovačke kaže nije bitan ulov nego druženje.

– Od malih nogu idem u lov, volim ovaj sport i druženje i razmjenom iskustava sa koleginicama iz RS nastojaću da unaprijedim svoje vještine – istakla je Lavdisova.

Predstavnici Lovačkog udruženja “Fazan” iz Lozovika u Srbiji uručili su poklone predsjedniku Lovačkog saveza RS Savi Miniću, načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu i predsjednicima tri lovačka udruženja sa područja kotorvaroške opštine, poželivši dobar pogled svim učesnicima “Damskog lova”. 

Lovci su jutros krenuli u lov na području lovišta Lovačkog udruženja “Borčići” Šiprage.

Organizatori ove međunarodne manifestacije su Lovački savez RS i tri lovačka udruženja sa područja Kotor Varoša – “Jelovka” iz Maslovara, “Borčići” iz Šipraga i “Uzlomac” iz Maslovara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*