Vujičić u Kotor Varošu izabran za šefa penzionerske stranke

Ilija Vujičić iz Čelinca izabran je danas glasovima svih110 delegata za predsjednika Partije ujedinjenih penzionera RS (PUP) na izbornoj konferenciji održanoj u Kotor Varošu.

Vujičić je dobio podršku 24 opštinska odbora, dok je njegov protivkandidat Pero Preradović imao podršku tri odbora i prije glasanja je povukao kandidaturu. Za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabrana Vinka Pušonja iz Rogatice.

Vujičić je istakao da je izborna konferencija pokazala jedinstvo penzionerske populacije, koja je bila razjedinjena.

– Nakon 20 godina postojanja, ova partija se nije izborila za svoje mjesto na političkoj sceni RS i to je za mene i moje saradnike jedna vrsta izazova i da formiramo odbore u svim opštinama – rekao je Vujičić i dodao da je trenutno aktivno 36 opštinskih odbora PUP-a.

On je kao jedan od prioriteta istakao borbu za što bolji status penzionera i veće penzije.

– Neophodno je da partija, sindikat i udruženje penzionera, svako u svojoj oblasti, predstavljaju penzionere, a zajednički interes svih treba da bude povećanje penzija i bolji status u društvu. Sa PUP-om više neće biti trgovine, kako se nekad radilo i jedini cilj ove stranke je da uđe u skupštine opština i parlamente jer njeni predstavnici imaju iskustva, vremena i znanja da se posvete određenim problemima – naglasio je Vujičić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*