Vrtić proširuje kapacitet, radovi povjereni “Dekolu”

Preduzeće “Dekol” iz Kotor Varoša izabrano je za izvođača radova i radiće na dogradnji kotorvaroškog vrtića “Larisa Šugić” čija je vrijednost 46.282,60 KM bez PDV-a.

Za ovaj posao ponudu je dostavila i Stambena zadruga “Proleter” Kotor Varoš, a njena vrijednost bila je 47.013,90 KM. S obzirom da je kriterijum bila najniža cijena, Komisija za javne nabavke je preporučila načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu da za najpovoljnijeg ponuđača bude izabran “Dekol”.

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je na posljednjoj sjednici program rada vrtića “Larisa Šugić” za 2017/18. godinu kojim je predviđeno i proiširenje njegovih kapaciteta, poboljšanje energetske efikasnosti i opremanje didaktičkim materijalom.

– Trenutno imamo 149 mališana u vrtiću, a proširenjem kapaciteta formiraćemo šest vaspitnih grupa, od čega će dvije biti jasličke. Riječ je o stavljanju u funkciju još jedne prostorije unutar vrtića i očekujem da će radovi početi ubrzo poslije okončanja tenderske procedure – rekao je za “Moj Kotor Varoš” vršilac dužnosti direktora vrtića “Larisa Šugić” Mladen Tepić.

Objekat vrtića izgrađen je 1971. godine, a dograđivan 1973. i 1996. godine i do sada je kapacitetom zadovoljavao potrebe roditelja. Prošle godine je kapacitet dodatno proširen adaptacijom jedne prostorije u aneksu objekta kino-sale koja je opremljena za produženi boravak djece. S obzirom na sve veći broj roditelja koji žele da upišu djecu u vrtić planirana je nova dogradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*