Vrbanjci se oprostili od svog sveštenika Dragomira Maletića

Sveštenstvo i vjernici oprostili su se danas u Vrbanjcima od sveštenika Dragomira Maletića, koji se upokojio u petak u 65. godini.

U crkvi Svetog proroka Ilije u Vrbanjcima jutros je služena zaupokojena liturgija, a zatim i opijelo. Veliki broj sveštenika i vjernici potpom su se uputili organizovanim prevozom ka Prnjavoru gdje će na gradskom groblju u 16 časova biti obavljena sahrana.

Vijest o smrti unijela je tugu među sveštenstvom i parohijanima, koji će oca Maletića pamtiti po plemenitosti i pastirskoj ulozi u narodu. Sveštenik Maletić je služio nepunih sedam godina u parohiji vrbanjačkoj, a na topao prijem kod vjernika uzvratio je odlukom da i sagradi dom i penzionerske dane provede sa svojom suprugom i narodom u Vrbanjcima.

Sveštenik Maletić rođen je 1952. godine u selu Velika Ilova kod Prnjavora. Završio je bogosloviju Sveta tri jerarha u manastiru Krka 1973. godine. Rukopoložen je u čin đakona i sveštenika 23. i 24. novembra 1974. godine od episkopa banjalučkog Andreja. Službovao je u parohijama Marićka, Kobaš, Štrpci i Vrbanjci, a penzionisan je 2014. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*