Vrbanja ne prijeti, oborinske vode ugrozile dvije kuće

Vodostaj Vrbanje i njenih pritoka na području opštine Kotor Varoš je u porastu, međutim, nema prijetnje od izlijevanja iz korita, ali su oborinske vode ugrozile dvije kuće u naseljima Kotor i Bare.

U Kotoru je poplavljeno dvorište Nevzete Mahmutagić i voda prijeti da prodre u kuću, dok je u blizini Fabrike obuće “Sportek” ugroženo domaćinstvo Jove Eskića.

Pripadnici Civilne zaštite opštine Kotor Varoš jutros su zbog obilnih padavina obišli lokalitete na kojima je najveća prijetnja od poplava i konstatovali da nema mjesta za paniku jer je nivo Vrbanje daleko ispod kritičnog.

– Ako bi kiša nastavila da pada tokom dana i predstojeće noći jačim intenzitetom, postoji prijetnja da se Vrbanja ili neka njena pritoka izlije na pojedinim lokacijama. Činimo sve što možemo da preduprijedimo poplave i pozivamo stanovništvo da nam prijavi eventualne poplavljene površine – rekao je stručni saradnik u Civilnoj zaštiti opštine Kotor Varoš Gostimir Milić.

U mjesnim zajednicama Šiprage, Kruševo brdo, Maslovare i Grabovica ima i snijega, a vozači treba da budu oprezni preko prevoja Borja jer na putu osim snijega ima i odrona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*