Volonteri očistili novo kupalište Brana u Kotor Varošu

Na novouređenom kotorvaroškom kupalištu Brana danas je održana volonterska akcija čišćenja terena i postavljanja znakova upozorenja u cilju zaštite prirode, a u funkciju je stavljen i teren za odbojku na pijesku.

UNDP je uređenje kupališta finansirao sa 17.000, dok je opština Kotor Varoš izdvojila 5.680 KM, a izvođač radova je bilo kotorvaroško preduzeće „Dekol“.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je obezbijeđen adekvatan prostor za odmor i rekreaciju.

– Izgrađen je pristupni put dužine 250 metara, očišćeno je i produbljeno korito rijeke Vrbanje, očišćena desna obala, izgrađena obaloutvrda sa stazom i stepenište za prilaz vodi, očišćen i uređen plato u obuhvatu kupališta, uređen teren za odbojku na pijesku i postavljeno šest klupa – naglasio je Sakan.

Rezultat navedenih aktivnosti je atraktivna lokacija na obali Vrbanje namijenjena za odmor i rekreaciju. Ovim će biti stvoreni i uslovi za redovno održavanje manifestacije plivanja za Časni krst u zimskom periodu, koja je do sada održana tri puta.

– Na ovaj način će biti stvoreni uslovi da ova manifestacija postane prepoznatljiva i uvrštena u kalendar kulturnih dešavanja naše lokalne zajednice – istakao je Sakan.

Organizatori današnje akcije su bili Opština i Mjesna zajednica Kotor Varoš, Ekološki pokret „Eko-opstanak“, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije i Odbojkaški klub Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*