Vodovod stiže ka Zabrđu i Podbrđu

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović obišli su danas radilište gdje su u toku radovi u sklopu treće faze izgradnje vodovoda prema naselju Podbrđe.

Nakon što su prve dvije faze uspješno okončane predstoji da glavni transportsni vod bude doveden do preduzeća “Sim Tehnik” i do Osnovne škole “Sveti Sava” u Zabrđu. 

– Do sada je u ovaj projekat investirano 200.000 KM. Uvjeren sam da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti neophodna sredstva za ovu kapitalnu investiciju – istakao je Sakan i dodao da su do sada obezbijeđene dvije trećine novca za ovaj projekat.

Sakan je naglasio da će izgradnjom vodovoda biti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe.

Radove u trećoj fazi ovog projekta izvodi preduzeće “Dekol” iz Kotor Varoša, a ukoliko vremenske prilike dozvole biće završena u narednih 15 dana.

U toku je i uređenje korita rijeke Vrbanje ispod mosta u naselju Kotor, gdje se stvaraju uslovi za nesmetano održavanje manifestacije plivanja za Časni krst, dok su postavljanjem obaloutrde i sanacijom pješačke staze okončani radovi na gradskom kupalištu Bjeline.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*