Vodovod stiže do 110 domaćinstava i fabrike “Sim tehnik”

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je sporazum sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine RS Srđanom Todorovićem ugovor o izgradnji vodovoda prema naselju Čitluk u mjesnoj zajednici Zabrđe u vrijednosti od 110.000 KM.

Fond za zaštitu životne sredine RS će obezbijediti 70.000, dok će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 40.000 KM.

Ugovorom je predviđena izgradnja vodovodne mreže u dužini od 5,1 kilometar, koja će omogućiti snabdijevanje vodom 110 domaćinstava.

– Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim tehnik“ – istakao je Sakan.

Projekat proširenja primarne vodovodne mreže Kotor Varoš – Zabrđe – Šibovi biće realizovan u tri faze. U prvoj fazi biće postavljen cjevovod od fabrike „Sim tehnik“ do raskrsnice u Šibovima u dužini od 700 metara. Nakon toga uslijediće polaganje cjevovoda u dužini od 2,6 kilometara od pomenute raskrsnice do naselja Prisoje, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1,8 kilometara.

– Do sada je investirano 200.000 KM u izgradnju vodovoda prema Zabrđu, a realizacijom ovog projekta u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine RS biće u potpunosti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe – poručio je Sakan.

Ugovorom je predviđeno da će Opština Kotor Varoš provesti postupak izbora izvođača radova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*