Voda u Kotor Varošu ispravna za piće

Voda iz kotorvaroškog vodovoda ispravna je za piće, pokazali su rezultati analize.

–  Nakon četiri dana, Kotorvarošani mogu koristiti vodu za piće. Osposobljeni su vodovodi u Maslovarama i Šipragama, a danas smo se suočili sa problemom oštećenja vodovoda u Vrbanjcima kod mjesta Vasin Vir, gdje je petnaestak domaćinstava ostalo bez vode. Vjerujem da će sutra i taj problem biti riješen – rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan. 

Sakan je sa saradnicima obišao ugrožena područja u mjesnoj zajednici Liplje, gdje su izvođači radova uspješno otklonili odrone sa puta i osposobili komunikaciju prema Simunovićima, Tomićima i Petrovićima. 

– Osposobljeni su svi putevi u Šipragama i Maslovarama, preostalo je da tokom vikenda bude stavljen u funkciju put prema Božićima. Završetkom tih radova svi putni pravci na području opštine bili bi prohodni – poručio je Sakan i dodao da je Božića potok znatno oštetio potporni zid konaka u manastiru Liplje. 

U mjesnoj zajednici Zabrđe završena je sanacija puta prema naselju Kobaš, u Čitluku je mehanizacija radila na čišćenju blata iz dvorišta, nasipanju i ravnanju dvorišta, dok su u Novom Selu ispumpavani bunari i voda iz podruma

– Uz pomoć vatrogasne jedinice, urađena je dezinfekcija više poplavljenih domaćinstava u Čitluku, Šibovima, Vrbanjcima i Ripištu, gdje su se vlasnicima objekata pridružile i komšije u nastojanju da što prije budu stvoreni normalni uslovi za život -naglasio je Sakan. 

Ekipe Crvenog krsta snabdijele su prehrambenim paketima i vodom za piće preostala poplavljena domaćinstva u Čitluku i Crnoj Rijeci, a zahvaljujući donaciji Crvenog krsta RS obezbijeđene su zalihe ćebadi, prehrambenih i higijenskih paketa, dok je kompanija “Koka-kola” darovala 600 litara pitke vode. 

Komisija za procjenu štete na objektima je na terenu i pregledana je većina objekata u Kotor Varošu i Zabrđu, a iz opštine apeluju na građane da do 22. maja Civilnoj zaštiti prijave štetu od poplava kako bi komisije mogle izaći na teren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*