Vladimir Bibić ponovo izabran za direktora Doma zdravlja

Vladimir Bibić ponovo je izabran za direktora Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš čime ulazi u drugi mandat na čelu ove zdravstvene ustanove.

Bibiću je ponovo ukazano povjerenje na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor Varoš.

Bibić je zahvalio odbornicima i opštinskom rukovodstvu na ukazanom povjerenju, navodeći da podršku za novi mandat doživljava kao nagradu za ono što je u Domu zdravlja urađeno u posljednjih nekoliko godina.

– Kao što uvijek naglašavam da su svi uspjesi Doma zdravlja dio tima na čijem sam čelu tako i ovo imenovanje doživljvam kao odavanje priznanja za te uspjehe. Neću biti neskroman ako kažem da je u preoteklih četiri-pet godina urađeno mnogo, a milionske investicije vidljive su svakome ko uđe na našu kapiju. Vjerujem da su to i odbornici cijenili kada su odlučivali da li će mi ukazati povjerenje da nastavim da vodim i razvijam Dom zdravlja – istakao je Bibić.

Prema njegovim riječima, posebno je ponosan na novoizgrađeni blok Doma zdravlja koji je u potpunosti opremljen novom medicinskom opremom i namještajem.

– Deseti septembar 2018. godine ostaće upisan u istoriji Kotor Varoša. Tada smo otvorili novi blok i udarili temelj za zdravlje naših građana. Mnogi će reći da je to izgrađeno zahvaljujući donaciji. Zahvalni smo našim prijateljima iz Azerbejdžana na tome, ali moj tim zna koliko smo napora uložili da bismo dobili donaciju i na kraju realizovali izgradnju – kaže Bibić.

Pored najveće investicije u Domu zdravlja od njegove izgradnje koja je počela 1963. godine veoma važan projekat bila je i kompletna sanacija starog objekta koji je danas neprepoznatljiv u odnosu na raniji period. To je bila prva ozbiljna sanacija Doma zdravlja nakon 40 godina.

Paralelno sa tim revitalizovane su glavne jedinice u Domu zdravlja, pa su vlastitim sredstvima i uz pomoć opštine, Vlade RS i organizacije „Vorld vižn“ sanirane i opremljene stomatologija, ginekologija, pedijatrija, laboratorija i higijensko-epidemiološka služba. Kupljeni su i savremeni medicinski aparati čime je proširen spisak usluga za pacijente.

– Živote ne spasavaju samo objekti i oprema, pa smo obezbijedili i dolazak vrhunskih specijalista i pacijentima su na raspolaganju internista, kardiolog, neurolog, endokrinolog, reumatolog i ortoped. Na ovaj način smo odgovorili na zahtjeve pacijenata i naše sugrađane poštedili odlazaka u Banjaluku i time im uštedili vrijeme i novac – ističe Bibić.

Novi izgled objekata upotpunilo je uređenje kompletnog kruga Doma zdravlja, parkinga i garaže za vozni park koji je u posljednjih nekoliko godina obnovljen novim sanitetskim vozilima. Estetici je doprinijelo i rušenje oronulog objekta Hitne pomoći na čijim temeljima je izgrađena moderna apoteka čime je zaokružena paleta usluga koje je moguće dobiti u kompleksu ove zdravstvene ustanove.

– U protekle četiri godine od kada sam na čelu ustanove investirano je više od četiri miliona KM. Dom zdravlja je finansijski potpuno stabilan, investicije smo realizovali bez kreditnih zaduženja, a cijelo vrijeme redovno izmirujemo obaveze prema radnicima kojima smo uspjeli povećati i plate, te državi i dobavljačima – istakao je Bibić i dodao da im ambicija ne nedostaje kako bi novim ulaganjima u opremu i edukaciju kadra podigli kvalitet zdravstvene zaštite i usluga.

Kotorvaroški Dom zdravlja ima više od 12.000 registrovanih pacijenata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*