Vladika Jefrem osveštao crkvenu salu u Šipragama

Vladika banjalučki Jefrem osveštao je danas na praznik Duhove crkvenu salu u porti crkve Svete Trojice u kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Šiprage.

Riječ je o višenamjenskom objektu koji je sagrađen za potrebe crkve i mještana, a zahvaljujući angažmanu građevinskog odbora prikupljena je značajna suma novca kako bi izgradnja crkvene sale bila privedena kraju.

Vladika Jefrem blagoslovio je crkvenu salu i zahvalio svima koji su pomogli da ona bude sagrađena, ističući da su najveća djela ona koja služe Bogu i narodu. Prije tog svečanog čina, vladika Jefrem je uz sasluženje sveštenstva služio svetu liturgiju tokom koje je crkva bila pretijesna da udomi sve prisutne vjernike.

Sveštenik Damir Vrhovac presrećan je zbog završetka gradnje i posebno posjete vladike Jefrema.

– Ovo bogougodno djelo priveli smo kraju i rukom našeg preosvećenog vladike ono je i osvećeno. Velika je važnost za ovaj kraj koji se suočava sa problemom smanjenja stanovništva, ali ovakvi događaji i zdanja pokazuju pravu i istinsku vjeru naroda u svoju crkvu, koji sljeduju put svojih predaka i to prenose na svoje potomke – istakao je Vrhovac za MKV.

Predsjednik građevinskog odbora Radenko Perišić da crkvena sala ima višestruki značaj i da je ovo veliki dana za Šiprage.

– Ovo za Šiprage znači mnogo jer je srpski narod uz svoju crkvu dobio i salu i sada imamo zaokružen kompleks. Narod je srećan i zadovoljan, a posebna smo radosni što smo dočekali našeg vladiku i što je on osvještao salu. U ovaj poduhvat je uloženo mnogo truda i sredstava i zato je zadovoljstvo veće što je sve uspješno privedeno kraju – rekao je predsjednik građevinskog odbora Radenko Perišić.

Crkva Svete Trojice u Šipragama je osveštana krajem 2002, a sala u crkvenom dvorištu pokrivena je u decembru 2015. godine. Domaćin je za današnju svečanost pripremio trpezu ljubavi za sve goste i zvanice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*