Vlada RS daje 290.000 KM za kotorvaroški Dom zdravlja

Premijerka RS Željka Cvijanović izjavila je danas da će Vlada u Kotor Varoš uložiti pola miliona maraka u projekte koje je već odobrila, a da će dodatnih 290.000 KM obrzbijediti za kotorvaroški Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon”.

Cvijanovićeva je poslije sastanka sa rukovodstvom opštine Kotor Varoš istakla da je Vlada već odobrila pola miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture u mjesnoj zajednici Maslovare i rekonstrukciju zgrada Fudbalskog kluba Mladost, Narodne biblioteke i Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama.

– Biće obezbijeđeno dodatnih 250.000 KM za Dom zdravlja, odnosno rekonstrukciju ginekologije i laboratorije, a iz drugih sredstava ću obezbijediti kupovinu aparata za ultrazvuk u vrijednosti do 40.000 maraka. Dom zdravlja redovno izvršava sve obaveze. Naša zajednička briga je zdravlje ljudi. U naredne dvije sedmice odluka o odobravanju sredstava stupiće na snagu – rekla je Cvijanovićeva.

Podsjetivši da je Vlada uložila u Kotor Varoš oko 70 miliona i da je kroz kredite Investiciono-razvojne banke RS plasirano još oko 11 miliona KM, Cvijanovoćeva je kazala da će Vlada i opština zajednički nastaviti da rade na rješavanju problema.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da želi dobru saradnju sa svim nivoima vlasti i da je upoznao premijerku o problemima i prioritetima ove opštine.

– Dogovorena je saradnja sa Vladom RS u saniranju gradskih ulica i puteva – istakao je Sakan.

Sastanku sa Cvijanovićevom i ministrom finansija RS Zoranom Tegeltijom prisustvovao je i direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*