Vjetar oborio stablo na put u Grabovici, vanredno stanje u Kneževu

Snažan vjetar koji je cijelu noć u jutros duvao na području kotorvaroške opštine oborio je na put drvo u Grabovici i doveo do prekida u snabdijevanju strujom stanovnika u Zabrđu.

Vjetar je u Grabovici iščupao bor koji je pao preko puta, ali je brzo uklonjen.

Situacija je dramatična u Kneževu gdje je zbog posljedica nevremena i jakog vjetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdijevanje električnom energijom. Načelnik opštine Goran Borojević rekao je da je vjetar rušio stabla i da struje nemaju više od 30 časova.

– Pitanje je kada će doći struja. Prema našim informacijama, radnici elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove na dalekovodima – naveo je Borojević i dodao da je nastava u lokalnoj osnovnoj školi prekinuta, a da su skraćeni časovi u Srednjoškolskom centru.

Prema njegovim riječima, uklonjena su srušena stabla koja su blokirala put Kneževo-Banjaluka.

– To smo uspjeli uz pomoć preduzeća koje održava puteve, Civilne zaštite i privrednika. Međutim, i dalje postoji rizik od padanja stabala, pa smo u pripravnosti – rekao je Borojević.

On je dodao da je jak vjetar uzrokovao i mnogo oštećenja na objektima i da će tek utvrditi obim štete.

– Poruka stanovnicima je da budu strpljivi, jer nadležne ekipe rade na otklanjanju kvarova i blokada – rekao je Borojević, navodeći da je snabdijevanje vodom u Kneževu, za sada, uredno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*