Virus korona u Kotor Varošu „napisao“ kazne u iznosu od 18.600 KM

Svi inspektori i komunalni policajci u Kotor Varošu bili su angažovani u aktivnostima čiji je cilj suzbijanje i sprečavanje širenja virusa korona, navedeno je u izvještaju o radu Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju kojim je obuhvaćen period od 17. marta do 31. decembra 2020. godine.

U Odsjeku za inspekcijeske poslove i komunalnu policiju naveli su da su postupali na osnovu uputstva štabova za vanredne situacije RS i opštine Kotor Varoš i Inspektorata RS.

– U pomenutom periodu izdata su 2.183 rješenja za kućnu izolaciju za 582 lica pozitivna na virus korona i 1.601 lice koje je bilo u kontaktu sa oboljelom osobom. Komunalna policija je izvršila 2.908 kontrola lica u kućnoj izolaciji i utvrdila da su dvije osobe prekršile tu mjeru zbog čega im je izdat prekršajni nalog – navedeno je u izvještaju.

Inspektori i komunalni policajci su izvršili 1.650 kontrola sprovođenja propisanih epidemioloških mjera. Propusti su utvrđeni u 20 slučajeva zbog čega je izdato 19 prekršajnih naloga i podnesena jedna prekršajna prijava sudu. Putem prekršajnih naloga izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 18.600 KM, a jedan ugostiteljski objekat je bio privremeno zatvoren na sedam dana.

Prema podacima iz izvještaja, u periodu epidemije virusa korona u Kotor Varošu je preminulo 21 lice od posljedica virusa, a oporavilo se 546 osoba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*