VIDEO: Vanja pokazuje prve znake oporavka, pozovimo 1416 da pobijedi

Vanja se bori, čini mi se bolje nego mi, a ljekari kažu da svojom snagom nadjačava povredu koja ga je zadesila, rekao je danas otac mladića iz Maslovara kod Kotor Varoša Saša Pejaković, zamolivši dobre ljude da njegovom sinu pomognu u životnoj utakmici.

Učenik Poljoprivredne škole u Banjaluci i košarkaš Mladosti iz Kotor Varoša doživio je početkom prošlog mjeseca na ekskurziji u Italiji tešku povredu kičme i od tada se nalazi u bolnici.

– Troškovi liječenja su zaista veliki i prema prognozama ljekara ono će biti dugotrajno. Liječenje u Italiji će trajati najmanje šest mjeseci. Svaka pomoć nam je dobro došla i zato je dragocjeno aktiviranje humanitarnog broja 1416. Zahvaljujem se svima koji su do sada pomogli i unaprijed onima koji će pomoći, da Vanja dobije ovu bitku. Mali napredak je uočljiv jer je počeo da pomjera ruke i prste jedne noge, ali još nije stabilizovano disanje – rekao je Pejaković gostujući u programu Alternativne televizije i Radio-televizije RS.

U emisiji je prikazan video o Vanji, a studio su krasili pehari, medalje i diplome koje je osvojio sa svojim klubom igrajući košarku, koja mu je velika ljubav.

– Cijelo djetinjstvo je proveo igrajući se sa loptom, a tako je nastavio i u školi sve do danas. Sada je pred njim najvažnija utakmica koju treba da pobijedi – rekla je psiholog Đurđica Jeličić koja je takođe bila u jednoj emisiji.

Podršku Vanji i njegovoj porodici dao je uključenjem u program i Vanja Mićević, otac male Sofije za koju je nedavno ustala cijela RS. Mićević je rekao da je u kontaktu sa porodicom Pejaković i obećao pomoć.

Dirljiv kraj emisije priredio je voditelj emisije Alternativne televizije koji je apelovao sve ljude da pozovu broj 1416, proglašivši Vanju MVP-om svoje emisije kao što je to bio na desetinama utakmica i turnira sa košarkaškom loptom u rukama. I u najvažnijoj utakmici života svi zajedno ćemo mu asistirati za pobjedu i novu titulu MVP-a. Pozovimo broj 1416 koji će biti aktivan do kraja mjeseca, a pored toga otvoreni su i računi u UniCredit banci za uplatu pomoći za liječenje.

Računi za uplatu novca za Vanju Pejakovića:

Račun u KM: 551-720-25761327-02
Poziv na broj: 45506012000
Devizni račun: BA395517202876133041
SWIFT: BLBABA22
Uplate na ime Dubravka Pejaković, Maslovare bb, 78220 Kotor Varoš

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*