VIDEO: Uhapšen lopov sa snimka iz kotorvaroškog “Didaka”

Četrdesettrogodišnji Dino M. iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio više krađa i teških krađa na području Kotor Varoša, Banjaluke, Laktaša i Doboja.

On je pronađen i uhapšen u saradnji banjalučke policije sa kolegama iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a saslušali su ga pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

– D. M. je osumnjičen da je od jula prošle do 25. januara ove godine sa još jednom osobom dolazio do objekata. jedan od njih je odvlačio pažnju prodavcima, dok je drugi krao razne predmete, koje su zatim dalje prodavali u FBiH – saopštila je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Policija je identifikovali i drugog osumnjičenog i za njim je raspisana potraga kako bi bio pronađen i uhapšen.

Uhapšeni je prvu krađu počinio u prodavnici kozmetike “Didako” u Kotor Varošu, a sve su snimile nadzorne kamere. On je u prodavnicu ušao sa kolegom koji je zapričavao radnicu, a on je za to vrijeme iz njene torbe ukrao novčanik.

Isti tandem je potom na identičan način pokrao alat u tržnom centru u Banjaluci, a potom i u prodavnici boja i lakova u Doboju. Prema prvim procjenama ukupna šteta iznosi oko 1.800 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*