VIDEO: “Sim tehnik” uz novi pogon i radna mjesta slavi deceniju uspjeha

Preduzeće “Sim tehnik” iz Zabrđa kod Kotor Varoša danas će puštanjem u funkciju novog i moderno opremljenog proizvodnog pogona na površini od 3.500 metara kvadratnih obilježiti vrijedan jubilej – deset godina postojanja.

Direktor preduzeća Ivica Marić rekao je da 235 radnika, uglavnom mladih ljudi, obradu metala vrši na najsavremenijim i najpreciznijim CNC mašinama i da će do kraja godine biti zaposleno još 50 radnika.

– Naš glavni cilj je da postanemo lider u regionu u maloserijskoj proizvodnji i da ostvarimo stabilnu konkurentnost na evropskom i svjetskom tržištu. Rad, zalaganje, odricanje i investiranje recept su za uspjeh – naveo je Marić i dodaje da su samo u ovoj godini uložili oko tri miliona KM u nabavku savremene opreme za izradu mašinskih dijelova.

Ova fabrika oko 95 odsto proizvoda izvozi na tržište EU, a kao pouzdanog partnera prepoznali su je “Šefler”, “Fag”, “Luk” i “Boš”.

– Filozofija našeg preduzeća jes da ponudi visoku preciznost izrade uz atraktivnu cijenu. Vrhunski zahtjevi su poštovanje termina isporuke, čistoća i preciznost u poslu – naglašava Marić.

Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u spoljnotrgovinskoj razmjeni, a značajan doprinos tome daje i “Sim tehnik”. Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je opštinska uprava maksimalno na usluzi poslovnoj zajednici i potencijalnim domaćim i stranim investitorima.

– Stimulisali smo poslodavce da zapošljavaju nove radnike i proširuju proizvodnju ukidanjem raznih taksi, davanjem olakšica, poboljšanjem elektro i vodosnabdijevanja i putne infrastrukture – kaže Sakan.

Cilj preduzeća “Sim tehnik” je da u skoroj budućnosti razvije cjelokupan proces proizvodnje, od konstrukcionog razvoja do krajnjeg proizvoda.

Svečanosti povodom obilježavanja jubileja, koja počinje danas u 14 časova, prisustvovaće brojne ličnosti iz javnog i privrednog života RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*