VIDEO: Lopovi iz kotorvaroškog “Didaka” krali i u tržnom centru

Lopovi koji su nedavno ukrali novčanik radnice prodavnice kozmetike “Didako” u Kotor Varošu nastavili su da kradu po prodavnicima i u drugim gradovima, a policija još ne uspijeva da ih otkrije iako su objavljeni snimci sa nadzornih kamera.

“Moj Kotor Varoš” je prošle sedmice objavio ekskluzivni snimak krađe u Kotor Varošu na kojem se vidi kako jedan od lopova pretura po torbi i zatim nestaje sa novčanikom. Dok je on bio u akciji njegov saučesnik je odvraćao pažnju radnice raspitujući se za proizvode.

Prema istom scenariju prije dva dana pokrali su i alat iz jednog tržnog centra u Banjaluci. Snimak sa nadzornih kamera u tom tržnom centru otkriva da je riječ o istom lopovu, koji je bio čak identično i odjeven kao kada je krao u kotorvaroškom “Didaku”.

– Radi se o uigranoj ekipi, najvjerovatnije iz FBiH. Njima ne predstavlja problem ni što ih bezbjednosne kamere snimaju dok kradu i uopšte se ne trude da sakriju lice. Jednostavno ponašaju se kao i svaki drugi kupci koji uđu u prodavnicu – rekao je izvor iz policije.

Prema njegovim riječima princip krađe je uvijek isti i lopovi uvijek rade u paru.

– U pitanju su dva muškarca ili muškarac i žena. Dok jedan lopov razgleda stvari i i razgovara sa trgovcem, drugi za to vrijeme bira plijen, a zatim kreće u akciju. Svi su srednjih godina – istakao je isti izvor.

Policijska uprava Banjaluka je pokrenula istragu poslije prijave iz Kotor Varoša i još jednom apelovala na sve koji na snimku prepoznaju lopova da im informacije dojave putem telefona na broj 122.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*