VIDEO: Kotorvarošani u klubovima i kafićima proslavili pravoslavnu Novu godinu

Kotorvarošani su sinoć proslavili ulazak u Novu godinu po julijanskom kalendaru, a s obzirom na to da nije bilo organizovanog dočeka većina se odlučila za klubove, kafiće i restorane, dok su preostali ostali u svojim domovima.

Najviše Kotorvarošana se po tradiciji okupilo u noćnom klubu “Elli bar”, koji je i ovog puta priredio odličnu zabavu. Goste su u 2019. godinu uveli sjajni lokalni muzičari Bojan Kičić i Danijel Raljić Šile.

Povodom pravoslavne Nove godine u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu u ponoć je služen moleban. Moleban je služio arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić, koji je poželio vjernicima da sa optimizmom i jakom vjerom uđu u Novu godinu i čine dobra djela.

On je pozvao vjernike i ljude dobre volje da uzmu učešće u svetoj liturgiji i plivanju za Časni krst na Bogojavljenje, koje će i ove godine biti organizovano u Kotor Varošu.

– Bogojavljenje je jedan od 15 praznika Srpske pravoslavne crkve i zato pozivam Kotorvarošane da dođu i vide odvažne ljude koje ni hladna voda, ni vrijeme ne mogu pokolebati u namjeri da plivaju za Časni krst – istakao je Narić.

Poslije molebana je uslijedio vatromet, a vjernici su počašćeni kuvanim vinom.

😊

Gepostet von Elli Bar II am Montag, 14. Januar 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*