VIDEO: Dr Nele Karajlić: Kotorvarošani vidimo se uz “Solunsku 28”

Legendarni Nenad Janković poznatiji kao dr Nele Karajlić pozvao je Kotorvarošane da u četvrtak budu dio promocije njegove nove knjige “Solunska 28”.

Muzičar, kompozitor, glumac i u posljednje vrijeme dominantno pisacpromovisaće svoje najnovije djelo u kino-sali, a za dolazak sjajnog autora i neprevaziđenog šoumena zaslužna je Narodna biblioteka Kotor Varoš koja ovaj vrhunski događaj poklanja Kotorvarošanima povodom Dana opštine – 24. aprila.

Knjiga “Solunska 28” govori o beogradskoj kući u Solunskoj ulici izgrađenoj krajem 19. vijeka koja je dijelila sudbinu cijelog grada i prošla sve što se dešavalo u 20. vijeku – ratove, promjene društvenih i sistema vrijednosti i načina razmišljanja.

Autor je ranije govorio da je motivaciju za roman našao kada je prije 20 i kusur godina došao u Beograd sa porodicom i 250 maraka u džepu, tražeći da iznajmi stan te saznao da je dijelom vlasnik kuće na Dorćolu u Solunskoj 28.

Dr Nele Karajlić je 2014. godine napisao autobiografiju “Fajront u Sarajevu”, a autor je i knjige “FBI – Dosije Tesla”, krimi-priče u stihu, po kojoj je 2016. izveden pozorišni multimedijalni performans u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.

Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka Nele je bio poznat kao frontmen sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje” i glumac i pisac u popularnoj televizijskoj seriji “Top lista nadrealista”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*