VIDEO: Donji Obodnik čuva vijekovnu tradiciju

Tradicionalna molitva za žita i rodnu godinu, a zatim i druženje vjernika i njihovih gostiju održano je danas u porti hrama Svetog apostola Marka u kotorvaroškom naselju Donji Obodnik.

Paroh vrbanjački Dragan Mijatović rekao je da iz godine u godinu čuvaju stari običaj koji je prenošen sa koljena na koljeno.

– Dok je ljudi biće i običaja, a i ako nas ostane i malo ne smijemo zaboraviti na običaje jer bismo tako zaboravili i na sebe i naše pretke – istakao je Mijatović.

Domaćin ovogodišnjeg druženja bio je Milan Tomić koji se potrudio da gosti uživaju uz bogatu trpezu i u domaćinskoj atmosferi.

– Hvala svima koji su nam pomogli kako bi se danas okupili najprije uz molitvu, a potom se uz ručak družili i zapjevali – rekao je Tomić.

On je predao poštenje Bošku Tomiću kojiem je ukazana čast i data obaveza da naredne godine na istom mjestu organizuje okupljanje i produži tradiciju.

– Drago mi je da smo se okupili u ovolikom broju, a potrudiću se da nas dogodine bude još više. Prethodnih dana je asfaltiran put prema crkvi i sada nam se lakše okupljati oko našeg svetog doma – kaže Tomić.

Mežu gostima su bili i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, njegov zamjenik Mladen Trivunović i narodni poslanik Nedeljko Glamočak. Goste su zabavljali Saša Madžarić i Dragiša Vučković.

Zivjeli…

Gepostet von Bosko Tomic am Donnerstag, 20. Juni 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*