Veterani iz Maslovara na smotri folkloraša u Lamincima

Veterani Kulturno-umjetničkog društva “Brio Rudar” iz Maslovara nastupili su proteklog vikenda na smotri veterana u Lamincima kod Gradiške.

Na smotri su osim kulturno-umjetničkih drušatava iz RS nastupili i folkloraši iz Srbije.

– Predstavili smo se bunjevačkim igrama i imali odličan nastup. Ovo je bila smotra na kojoj su nastupali samo rekreativci i predstavlja sjajan način za širenje saradnje kulturno-umjetničkih drušatva i čuvanje tradicije. Poslije nastupa upriličena je odlična zabava i ovom prilikom u ime Kulturno-umjetničkog društva “Brio Rudar” želim da se zahvalim domaćinima i našim prijateljima na dočeku i organizaciji – rekla je za MKV koordinator Kulturno-umjetničkog društva “Brio-rudar” Milena Bogdanić.

Folkloraši iz Maslovara već predstojećeg vikenda biće domaćini kolegama iz RS i Srbije na manifestaciji “Vidovdanski dani folklora” koja će biti održana u sklopu projekta “Igrom i pjesmom kroz kotorvaroška sela” kojeg organizuje centar za kulturu sport i informisanje Kotor Varoš.

Program počinje u 16 časova okupljanjem i polaskom prema hramu Svetog Georgija ispred kojeg će pola časa kasnije početi narodno veselje.

Ispred hrama će nas dočekati naš sveštenik, biće odigrano veliko kolo, a poslije narodnog veselja slijedi povratak u Maslovare gdje će od 17:30 časova početi kulturno-umjetnički program – istakla je Bogdanićeva.

Tačka na ovu manifestaciju biće stavljena druženjem kulturno-umjetničkih društava i zabava koju organizuje domaćin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*