Veliko interesovanje za „Kotlićijadu“, stižu ekipe iz nekoliko zemalja

Organizatori tradicionalne kotorvaroške „Kotlićijade“ istakli su da za tu manifestaciju vlada veliko interesovanje i da svi koji žele učestvovati u takmičarskom dijelu moraju ranije prijaviti ekipu i rezervisati mjesto na kupalištu “Bjeline”, a već je poznato da će se u kulinarskim vještinama okušati ekipe iz BiH, Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

“Kotlićijada” će biti održana 21. aprila, a posjetioci će moći da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće. Jedanaesto izdanje najposjećenije kotorvaroške manifestacije počeće u osam časova na gradskom kupalištu “Bjeline”.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i začine za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

– „Kotlićijada“ je postala brend i turistička uzdanica Kotor Varoša, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Vjerujem da će tako biti i ove godine, jer se očekuje lijepo vrijeme, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam Kotorvarošane da dođu i budu dio kulinarskog spektakla – istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju „Kotlićijadu“.

– Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike – dodao je Petrović.

“Kotlićijadu”, koja se održava u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš, organizuje opštinska uprava u saradnji sa Turističkom organizacijom, Sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš” i lovačkim udruženjima sa područja opštine “Uzlomac”, “Jelovka” i “Borčići”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*